2023 YKS Ekonomi Bölüm Sıralaması

YKS Nedir Ve Ne Amaçla Yapılır?

Öğrenciler sınav öncesi ve sonrasında ekonomi bölüm sıralaması ne kadar, kaçıncı sırada giriş yapabilirim, gibi soruları merak ediyorlar. Gelin hep beraber bu konular hakkında biraz bilgi toplayalım.

YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı), Türkiye’deki üniversitelerin lisans programlarına girmek isteyen öğrencilerin girdiği bir sınavdır. YKS, üniversiteye giriş sınavının uygulandığı tarihten önce ÖSYM tarafından yerleştirme yapmak için kullanılır. YKS’de, öğrenciler Temel Yeterlilik Testinden (TYT) ve İleri Düzey Testlerden (AYT veya YDT) bir ya da birden fazla sınava girerler.

TYT, YKS’nin zorunlu sınavıdır ve tüm öğrenciler TYT’ye girerler. TYT, matematik, Türkçe, tarih ve coğrafya gibi alanlardan sorular içermektedir. AYT, sosyal bilimler, fen liseleri ve matematik sınavlarından oluşan bir seçenek olarak sunulur. YDT ise yabancı dil öğreniminde başarılı öğrenciler için düzenlenir. TYT ve AYT’nin sonuçları, öğrencilere üniversiteye giriş hakkı kazanma fırsatı verir.

YKS’nin amacı, öğrencilerin üniversitelerde lisans programlarına kaydolmak için gerekli yeterliliklerini göstermeleridir. Sınav, öğrencilerin matematik, dil ve fen bilimleri alanlarında yeteneklerini ölçer. YKS, her yıl Haziran ayında gerçekleştirilir ve sonuçlar kısa sürede duyurulur.

TYTAYTYDT
MatematikTarihYabancı Dil
TürkçeCoğrafya
TarihFizik
CoğrafyaKimya
FelsefeBiyoloji

YKS’ye giren öğrencilerin, tercihleri doğrultusunda lisans programlarına kayıt yapmak için yeterli puan alması gerekir. Ayrıca öğrenciler, her yıl yapılacak olan sınavda başarılı olmak için çalışmalıdırlar. Dikkatli hazırlık ve sınav taktikleri, öğrencilerin YKS’de başarılı olmasına yardımcı olacaktır.

Hangi Kriterlere Göre Ekonomi Bölümü Sıralaması Belirleniyor?

Eğitim hayatımızda özellikle üniversite tercihlerinde hangi bölümün hangi üniversitede ne kadar kalitesiz veya kaliteli olduğunu öğrenebilmek için birçok sıralama mevcuttur. Ancak bir bölümün sıralaması nasıl belirlenir? Gelin bu sorunun yanıtını ekonomi bölümü özelinde biraz daha derinlemesine inceleyelim.

Ekonomi bölümü sıralamalarının belirlenmesinde iki ana kriter bulunmakta. Bunlardan biri öğrencilerin bölüme girme puanıdır. Öğrencinin YKS’deki başarısı, TYT ve AYT puanları gibi faktörler bölümün sıralamasında etkili olmaktadır. Yüksek puan alan öğrenciler tercih ettikleri bölümde daha öne geçmektedirler.

İkinci kriter ise bölümün bilimsel çalışma, araştırma ve yayınlarıdır. Üniversitelerdeki akademik personeller tarafından gerçekleştirilen yayın sayısı, yayınların uluslararası indekslerdeki atıf oranları gibi faktörler bölümler arasındaki sıralamalarda önem taşır. Bu nedenle, bir bölümde çıkarılan yayınların sayısı ve niteliği, akademik çalışmaların varlığı bölümün sıralamasını etkileyen önemli bir unsurdur.

KriterlerÖnemi
Öğrenci YKS puanı%50
Akademik çalışmalar%50

Eğer bir öğrenci ekonomi bölümüne girmek istiyor ve seçtiği üniversitenin ekonomi bölümü sıralamasını merak ediyorsa, düzenli olarak yayın yapan, bilimsel çalışmalar yürüten bir bölüm olup olmadığına bakabilirler. Bunun yanında bölümün diğer özelliklerine, derslerine göz atarak da sıralama hakkında fikir sahibi olabilirler.

Sonuç olarak, bir bölümün sıralaması öğrencilerin puanları ile bilimsel çalışmaların sayısı ve niteliği gibi faktörlerin birleşiminden oluşmaktadır. Bu nedenle, öğrenciler bölümlere karar verirken bu faktörleri dikkate alarak tercih yapmalıdırlar.

2023 YKS’de Ekonomi Bölümü İçin Hangi Derslerden Sorular Çıkacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), üniversiteye giriş yapan öğrencilerin hayatında çok önemli bir yere sahiptir. Sınavda başarılı olan öğrenciler, istediği bölümü ve üniversiteyi tercih edebilirler. Bu nedenle sınavın içeriği, öğrenciler tarafından merak edilen konulardan biridir.

Özellikle ekonomi bölümüne başvuracak öğrencilerin sınavda hangi derslerden sorular çıkacağı konusu oldukça önemlidir. Çünkü sınava hazırlanırken bu derslere daha fazla zaman ayırmak, öğrencilerin başarısını artırabilir. Peki, 2023 YKS’de ekonomi bölümü için hangi derslerden sorular çıkacak?

  • Açıköğretim İktisat
  • Genel İşletme
  • İktisada Giriş
  • İktisat Politikası
  • İktisatta Matematiksel Yöntemler
  • Maliye
  • Mikro İktisat
  • Makro İktisat
  • Para ve Bankacılık
  • Türkiye Ekonomisi

Yukarıda verilen dersler, 2023 YKS’de ekonomi bölümü için soru çıkabilecek ders konuları arasındadır. Ancak bu derslerin üniversiteler tarafından belirlenmiş bir liste olmadığı unutulmamalıdır. Bu nedenle öğrencilerin, sınava hazırlanırken bu derslere daha fazla zaman ayırarak, ders konularını detaylı bir şekilde öğrenmeleri önemlidir.

Eğer ekonomi bölümüne başvuracak bir öğrenciyseniz, sınava hazırlanırken derslerin tamamına aynı derecede önem vermeniz gerekmektedir. Ayrıca doğru bir sınav stratejisi ile çalışarak da sınavda başarılı olabilirsiniz. Sınava girmeden önce uygun bir planlama yaparak, zor sorulara daha fazla zaman ayırmak gibi taktikler uygulayabilirsiniz.

Ekonomi bölümü, mezuniyet sonrası iyi bir iş imkanı sunan bölümlerden biridir. Bu nedenle öğrencilerin sınava hazırlanırken doğru bir strateji izlemeleri ve sınava odaklanmaları önemlidir. Sınava hazırlık sürecinde derslerin tamamına odaklanarak, sınavdaki başarı oranını artırabilirsiniz.

Ekonomi Bölümüne Başvuracak Öğrencilerin Nelere Dikkat Etmesi Gerekiyor?

Üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin en önemli duraklarından birisi de kuşkusuz bizlerin geleceğini belirleyen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır. YKS, başvuran öğrencilerin hayatını etkileyen önemli bir sınavdır. Ekonomi bölümüne başvuracak öğrencilerin dikkat etmesi gereken konular ise şunlardır:

1. Kendinizi Tanıyın

Bölüm seçimi yaparken ilk önce kendinizi tanımanız gerekir. Kendinizi ne kadar tanırsanız hangi bölüme ait olduğunuzu o kadar net bir şekilde anlarsınız. Kendinize sormanız gereken sorular şunlar olabilir: tam olarak ne istiyorum, hangi meslek bana uygun, hangi alanda yetenekliyim, hangi dersleri seviyorum gibi sorular olduğu gibi düşünceler de bölüm seçimi için etkili bir kriterdir.

2. Bölümün Kalitesi

Bölümün kalitesi de önemli bir faktördür. Bölümün kalitesini öğrenmek için bölüm hocaları, ders programları, okulun mezuniyet istatistikleri gibi konular araştırılabilir. Yaptığınız bu araştırmalar size bölüm hakkında bilgi verecektir.

3. İş İmkanları

Ekonomi bölümü mezunlarına geniş bir iş imkanı vermektedir. Ancak, hangi alanda ve hangi pozisyonlarda iş imkanı sağlıyor onu öğrenmek önemlidir. Bu nedenle, bölüm hakkında araştırma yapmanızda fayda vardır. Aynı zamanda, proje ve staj çalışmaları da yaparak kendinizi iş piyasasına hazırlayabilirsiniz.

Sınav Taktikleriyle YKS’de Ekonomi Bölümünde Başarıya Nasıl Ulaşılır?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ülkemizdeki üniversitelere giriş için yapılan en önemli sınavlardan biridir. Bu sınavda başarılı olmak, öğrencilerin hayallerindeki bölüme yerleşmeleri için büyük bir öneme sahiptir. Bu yazımızda ise özellikle ekonomi bölümüne girmeyi hedefleyen öğrenciler için sınav taktiklerini ele alacağız.

Bir sınavda başarılı olmak, sadece ders çalışmaktan ibaret değildir. Aynı zamanda doğru stratejiler ve taktikler izlemek de oldukça etkilidir. YKS’de ekonomi bölümünde başarılı olmak için ise aşağıdaki taktiklere dikkat etmek gerekiyor:

  • Zaman yönetimine dikkat edin: YKS, oldukça sıkı bir zaman planına sahiptir. Zamanınızı derslere oranla ayırarak, sınavda kaç dakika harcamanız gerektiğini hesaplayabilirsiniz. Böylece daha organize bir şekilde çalışabilirsiniz.
  • Çalışma planı hazırlayın: Sınav öncesinde çalışma planı hazırlayarak, hangi konulara daha fazla ağırlık vereceğinizi belirleyebilirsiniz. Bu sayede sınavda karşılaşacağınız sorulara daha hazırlıklı olacaksınız.
  • Sürekli pratik yapın: Ekonomi bölümü derslerinde teorik bilgi kadar pratik de oldukça önemlidir. Bu nedenle sınav öncesinde bol bol pratik yaparak, sınav esnasında daha hızlı ve doğru cevaplar verebilirsiniz.

Bunların yanı sıra sınav öncesi uyku düzeninize dikkat etmek, sağlıklı beslenmek ve stresle başa çıkabilmek de sınavda başarı için oldukça önemlidir.

Tüm bunların yanı sıra, sınava giderken olabildiğince sakin ve sabırlı olmaya çalışın. Çok stres yapmak, sınavda dikkatinizin dağılmasına neden olabilir. Sınav sorularını dikkatlice okuyarak, sınav taktiklerinizi uygulayın ve bol şans dileyin!

Ekonomi Bölümünde Okuyan Öğrencilerin Mezuniyet Sonrası İş İmkanları Nelerdir?

Eğer bir öğrenci ekonomi bölümüne başvurduysa, büyük olasılıkla kazanacağından emin olarak yola çıkmıştır. Ancak, mezun olduktan sonra ne yapacağına gelince, seçenekleri biraz sınırlı hale gelebilir. Ekonomi bölümünden mezun olan öğrenciler, uluslararası piyasalarda, devlet sektörlerinde ya da özel sektörlerde birçok farklı role sahip olabilirler.

Eğitimli ekonomistler, kalkınma projelerinde, finansman ve bankacılık faaliyetlerinde, uluslararası ticaret işlemlerinde, yatırım projelerinde ve daha birçok sektörde çalışma fırsatına sahiptirler.

Bununla birlikte, ekonomi bölümünden mezun olan öğrencilerin iş imkanlarına erişebilmeleri, birkaç faktöre bağlıdır. Bunlar arasında, var olan iş deneyimleri, mezuniyet notları, seçtikleri dersler ve nerede yaşadıkları yer alır. Ayrıca, ekonomi bölümünden mezun olan öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için çeşitli seçenekler de bulunmaktadır.

İş AlanıAçıklamaMaaş
Yatırım BankacılığıYeni hisse senedi/eşdeğer satımları çalışmaları, yatırım fikirlerini araştırma yapmak, risk analizi yapmak ve maliyet tahminleri hazırlamak5.000 TL – 20.000 TL
MuhasebeFinansal kayıtları tutmak, gelir beyannameleri hazırlamak, fatura ve ödemeleri düzenlemek3.500 TL – 10.000 TL
Döviz Piyasası AnalitiğiEkonomik/politik olayları tahmin etmek ve buna göre stratejiler planlamak7.000 TL – 40.000 TL

Bu tablo, ekonomi bölümünden mezun olan öğrencilerin ne kadar kazanabileceklerine dair bir fikir verirken, gerçekten önemli olan, her bir öğrencinin hayalindeki işe ulaşmasına yardımcı olacak yolları bulmasıdır. Bunu yapmak için, öğrencilerin mümkün olduğunca fazla iş bulma fırsatı aramaları, yeni deneyimler kazanmaya açık olmaları ve iş bulma şanslarını artıracak yetkinlikleri geliştirmeleri gerekecektir.

Ekonomi Taban Puanları (SON 4 YIL) Başarı Sıralamaları

Üniversite AdıBölüm AdıPuan
Türü
Kont.
2022
2021
2020
2019
Yer.
2022
2021
2020
2019
Başarı
Sırası
2022
2021
2020
2019
Taban
Puanı
2022
2021
2020
2019
KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA19+0
16+0
16+0
12+0
19
16
16
12
200
95
266
171
526,15741
501,53681
519,11851
514,98143
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA6+0
6+0
5+0
3+0
6
6
5
3
1.278
930
846
1.168
498,42311
451,69238
499,44790
478,31330
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (4 Yıllık)
EA40+1
60+2
60+2
60+2
41
62
62
62
2.785
5.476
4.620
9.212
480,66359
410,84865
459,16668
426,28017
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA6+0
6+0
5+0
3+0
6
6
5
3
2.929
6.429
8.600
22.248
479,35362
406,78443
440,98561
404,20675
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA9+0
9+0
9+0
5+0
9
9
9
5
4.798
9.008
6.280
12.013
466,58696
398,21954
450,35590
420,04006
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA13+0
11+0
10+0
6+0
13
11
10
6
7.173
8.760
6.230
9.455
455,66235
398,93775
450,66485
425,67659
MEF ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA4+0
4+0
5+0
2+0
4
4
5
2
8.404
13.822
14.100
24.818
450,79320
387,27790
425,92874
401,10892
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA4+0
4+0
5+0
5+0
4
4
5
5
12.996
21.725
24.000
42.798
438,22754
374,92403
411,16091
383,89661
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İzmir)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA4+0
4+0
3+0
2+0
4
4
3
2
13.150
23.385
23.100
34.304
437,89276
372,74177
412,09263
391,23116
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ (İzmir)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA3+0
4+0
3+0
3+0
3
4
3
3
77.499
81.558
83.500
71.815
389,41465
329,29456
372,20632
363,61478
İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA5+0
5+0
4+0
3+0
5
5
4
3
115.505
106.028
96.200
110.967
372,11750
317,56850
366,00625
342,69544
ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ (Antalya)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA3+0
5+0
5+0
3+0
3
5
5
3
159.902
201.016
188.000
188.468
355,44044
285,16154
329,01163
313,24236
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA29+0
32+0
31+0
29+0
29
32
31
29
182.338
222.797
235.000
351.535
348,12546
279,64595
314,48698
275,42286
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA5+0
14+0
10+0
10+0
5
14
10
10
190.650
241.595
206.000
180.297
345,59914
275,19101
323,27814
315,80927
KOÇ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)
EA109+0
89+0
77+0
85+0
109
89
77
85
201.163
211.237
227.000
346.516
342,50833
282,52036
316,75904
276,33047
ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (Devlet)
Siyasal Bilgiler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (4 Yıllık)
EA60+2
60+2
40+1
40+1
62
62
41
41
221.932
236.059
198.000
208.298
336,84234
276,46831
325,98965
307,32868
OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Ankara)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA5+0
5+0
9+0
5
5
9
251.888
274.633
360.000
329,46127
268,27094
285,07049
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)
EA8+0
5+0

8
5

267.956
264.898

325,82073
270,24654

ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA15+0
15+0
15+0
5+0
15
15
15
5
277.477
324.841
398.000
219.698
323,73866
258,94509
277,96498
304,14260
ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ (Kayseri)(Devlet)
Yönetim Bilimleri Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (4 Yıllık)
EA50+2
50+2
50+2
50+2
52
52
52
52
285.499
338.007
271.000
368.109
322,03299
256,75760
304,85353
272,55346
İSTANBUL TOPKAPI ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA3+0
6+0

3
6

298.140
408.510

319,46159
246,01404

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA40+0
40+0
40+0
40+0
40
40
40
40
337.514
381.238
384.000
597.570
311,91561
249,97936
280,59137
242,23894
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA32+0
32+0
28+0
30+0
32
32
28
30
338.693
407.529
455.000
569.011
311,70182
246,15306
268,23573
245,33012
İSTANBUL TOPKAPI ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(Burslu) (4 Yıllık)
EA5+0
9+0

5
9

347.049
540.009

310,23256
228,56834

MEF ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA25+0
25+0
31+0
25
25
31
406.347
519.233
577.000
300,54788
231,68611
250,77511
İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA70+0
66+0
57+0
51+0
70
66
57
51
406.614
497.988
513.000
612.252
300,50602
234,46969
259,46927
240,70625
ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA2+0
8+0
5+0
15+0
2

5
423.234
Dolmadı
978.000
Dolmadı
298,03229
Dolmadı
206,59367
Dolmadı
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)
EA14+0
14+0
14+0
9+0
14
14
14
9
423.990
533.351
562.000
694.842
297,91618
229,63987
252,72066
232,49894
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (UOLP-Batı Kanada Huron Üniversitesi) (Ücretli) (4 Yıllık)
EA5+0
5+0
5+0
5
3
5
442.400
Dolmadı
721.000
295,24473
Dolmadı
233,98445
KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA23+0
21+0
20+0
23
9
20
516.092
Dolmadı
687.000
285,49809
Dolmadı
237,75719
İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İzmir)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA25+0
25+0
20+0
20+0
25
21
20
20
520.367
Dolmadı
567.000
681.686
284,97302
Dolmadı
252,13115
233,78204
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ (İzmir)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA16+0
22+0
18+0
20+0
16
5
18
8
574.732
Dolmadı
723.000
Dolmadı
278,58573
Dolmadı
233,84413
Dolmadı
İSTANBUL 29 MAYIS ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA25+0
25+0
21+0
7+0
25
4
21
4
624.395
Dolmadı
820.000
Dolmadı
273,17828
Dolmadı
224,53514
Dolmadı
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ (İzmir)(Vakıf)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)
EA3+0
3+0
2+0
3+0
3

2
1
659.615
Dolmadı
784.000
Dolmadı
269,54407
Dolmadı
227,81515
Dolmadı
İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ (İstanbul)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA25+0
20+0
15+0
25
3
15
747.302
Dolmadı
940.000
261,17796
Dolmadı
213,60021
AYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (Devlet)
Söke İşletme Fakültesi
Ekonomi
(4 Yıllık)
EA40+1
40+1
35+1
30+1
41
7
36
31
832.990
Dolmadı
779.000
803.925
253,68182
Dolmadı
228,25505
216,08939
ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ (Antalya)(Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA19+0
25+0
25+0
12+0
19
4
13
837.068
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
253,33743
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ (Devlet)
Siyasal Bilgiler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (KKTC Uyruklu) (4 Yıllık)
EA2+0
2+0
1+0
1+0
2

1
1
888.061
Dolmadı
279.000
264.648
249,16616
Dolmadı
302,95020
292,89098
İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Hatay)(Devlet)
İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi
Ekonomi
(4 Yıllık)
EA40+1
40+1
30+1
30+1
41
2
31
23
953.084
Dolmadı
909.000
Dolmadı
244,01493
Dolmadı
216,87878
Dolmadı
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKE)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA10+0


2


Dolmadı


Dolmadı


OSTİM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Ankara)(Vakıf)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA20+0
20+0
51+0
20
2

1.205.170
Dolmadı
Dolmadı
225,77934
Dolmadı
Dolmadı
İSTANBUL TOPKAPI ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA25+0
51+0

25
1

1.306.825
Dolmadı

218,70419
Dolmadı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ( KKTC-LEFKOŞA)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA10+0
5+0

1


Dolmadı
Dolmadı

Dolmadı
Dolmadı

İSTANBUL TOPKAPI ÜNİVERSİTESİ (Vakıf)
İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA17+0
34+0

17


1.381.707
Dolmadı

213,44042
Dolmadı

GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA10+0
3+0
3+0
3+0
10
3
1
1
1.386.852
584.692
Dolmadı
Dolmadı
213,07134
206,10385
Dolmadı
Dolmadı
LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKE)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA10+0
3+0
10+0
3+0
4


1
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Ücretli) (4 Yıllık)
EA10+0


2


Dolmadı


Dolmadı


GİRNE AMERİKAN ÜNİVERSİTESİ (KKTC-GİRNE)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (%50 İndirimli) (4 Yıllık)
EA10+0


3


Dolmadı


Dolmadı


YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ (KKTC-LEFKOŞA)
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (Burslu) (4 Yıllık)
EA10+0
5+0
3+0
3+0
9
3
3
1
Dolmadı
Dolmadı
874.000
Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı
219,97223
Dolmadı
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet)
İşletme Fakültesi
Ekonomi
(İngilizce) (UOLP-Uluslararası Saraybosna Üniversitesi) (Ücretli) (4 Yıllık)
EA15+0
15+0
15+0
15+0




Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı

Dolmadı
Dolmadı
Dolmadı

Yorum yapın